Over mij

The Ladychef

Melk, bloem, eieren en suiker … Meer had ik als kind niet nodig om iedereen naar de keuken te lokken met mijn ovenverse gebakjes. Die passie om te experimenteren met eenvoudige basisingrediënten heb ik naar een hoger niveau getild in mijn studies aan de hotelschool.

En mijn culinaire liefde bracht me steeds verder.

Van patissier bij hofleverancier Wittamer, tot chef in mijn eigen restaurant. In 2009 werd ik verkozen tot ‘Lady Chef of the Year’. Heerlijk om met een gedreven team samen in de keuken te experimenteren, gerechten te perfectioneren en minutieus te presenteren. Alles voor een explosie van smaken en een culinaire topervaring voor mijn klanten!

The mediachef

Radioprogramma’s, gastcolumns, De Keuken van Sofie, … Ik hou ervan om mijn visie over voeding en mijn kennis over koken te delen. Mijn kookboeken werden letterlijk en figuurlijk gesmaakt. In 2016 won ik de World Gourmand Cookbook Award voor mijn kookboek over gezonde voeding voor kinderen.

Vandaag is digitale media mijn culinaire habitat. Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube brengen me in elke huiskeuken.

Koken is voor mij een feest. Het deeg kneden, de verse kruiden ruiken, de prikkelende smaken proeven, de kleurrijke texturen zien … Je werkt met je beide handen, ontsnapt aan de dagelijkse rush en laat je zintuigen prikkelen. En het wordt nóg leuker wanneer je samen de schorten omknoopt of samen geniet van lekker eten.

Aan tafel worden de beste verhalen verteld. Happiness is homemade!

The mamachef

Mijn belangrijkste rol als chef? Dat is elke dag lekker koken voor mijn gezin. Ik verdiep me graag in de nieuwste foodtrends en durf gerust experimenteren met de wereldkeuken. Dit brengt verfrissende smaakcombinaties op ons bord, altijd met een snuifje van mezelf natuurlijk. Vooral voor mijn dochter Grace wil ik gezonde gerechten op tafel toveren. Maar ook ik ken de dagelijkse struggle hoor. Je werkt 8 uur per dag, spurt met je kind naar de muziekschool of sportles, maakt vlug een tussenstop in de supermarkt en dan dé grote vraag: wat eten we vanavond? Op deze website wil ik je inspireren met snelle recepten die je in een handomdraai klaarmaakt. Boordevol frisse seizoensgroenten, essentiële vitamines en verrukkelijke smaken. Ontvang je gasten, wil je samen iets bakken of heerlijk experimenteren in je eigen keuken? Het mag soms wat meer zijn met mijn finger-licking recepten waar iedereen instant vrolijk van wordt! Schuif gezellig bij voor een verrassende smaakbeleving en pure, happy moments. Enjoy!

THE GEËNGAGEERDE CHEF

Als ambassadrice van Make-A-Wish® ben ik ongelooflijk trots dat ik dromen van kinderen met een levensbedreigende ziekte kan helpen waarmaken. Zoals Amy die droomde om samen met mij ladychef-voor-één-dag te worden. We hadden zoveel plezier in mijn keuken en die blik in haar ogen was on-be-taalbaar! Zwaar zieke kinderen en jongeren hebben de warmste wensen en zotste dromen. Make-A-Wish® gelooft in de helende kracht van een wens en  en daar zet ik als ondernemer én moeder met veel liefde mijn schouders onder.

Samenwerken? Inmiddels bereiken we maandelijks miljoenen foodlovers via social media en ons platform. Interesse om samen te werken? Klik hier voor alle mogelijkheden.