Pasta Carbonara
Pasta Carbonara! Dat is er ééntje waar ik mij kroket kan aan eten. ‘De’ Italiaanse klassieker, weinig ingrediënten dus ik ga voor topkwaliteit producten. Oude Parmezaanse kaas, zelf geraspt, vers gerookt spek, scharreleieren die een mooie kleur geven aan het gerecht, mamma mia! Zie je dat bord al voor u!! Zo simpel en zo verrukkelijk!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 g pasta
4 eieren
300 g blok oude Parmezaan vers geraspt
300 g gerookt spek
Zwarte peper van de molen
Zout
Bereidingswijze
Snij het zwoerd van de spek, snij het fijn en bak het krokant in de pan met een lepeltje olijfolie, giet het overtollig vet weg.
Rasp de kaas en klop 200 g onder de 4 eieren, kruid royaal met zwarte peper en zout.
Kook de pasta al dente, hou 1 kop kookvocht bij.
Giet de pasta af, meng er stevig het ei-kaas mengsel doorheen, eventueel met extra kookvocht als je het minder gebonden wil, meng de spekjes onder.
Serveer onmiddellijk, met extra Parmezaanse kaas!
Traditioneel wordt pasta carbonara gemaakt met spaghetti, maar je kunt ook andere soorten pasta gebruiken, zoals rigatoni of penne.
Het is het beste om pasta carbonara direct na het bereiden te serveren, omdat het gerecht anders te zacht kan worden. Restjes kunnen wel worden bewaard in de koelkast en later worden opgewarmd.
Ja, je kunt de pancetta of spek vervangen door bijvoorbeeld champignons of gehakt.