Tortillafeestje

Allemaal kommetjes op tafel en iedereen kan  zijn eigen tortilla vullen, feest !

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 pak volkoren tortilla vellen

vegetarisch gehakt :
500 g witte paddenstoelen
1 el boter
1 tl muskaatnoot
1 tl selderzout
1 tl kerriepoeder

1 grote jonagold appel
150 g chester kaas

2 grote zoete uien
1 el arachideolie olie
1 kl. honing
1 kl appelazijn

4 dikke wortelen
1 tl kaneel
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder

500 g spinazie
2 el geweekte gemengde rozijntjes
1 klontje boter
peper en zout

yoghurt –kruiden saus :
250 g Griekse yoghurt
½ bot peterselie
1 bot koriander
peper en zout
1 kl honing

Bereidingswijze

Schil de wortelen, snij doormidden en nog eens in 2, meng alle ingrediënten eronder, schik open op een bakplaat met bakpapier, laat 15 à 20 min roosteren op 200°.

Laat de spinazie in klontje boter slinken, kruid af en roer de rozijntjes onder.

Snij de paddenstoelen in fijne blokjes, bak in boter gaar en kruid af.

Schil en snij ui fijn in schijfjes, stoof aan in boter met honing, karameliseer op zacht vuurtje onder deksel, blus met azijn.

Doe alles voor de kruidensaus in hoge maatbeker en mix fijn.

Verwarm de tortillas even in de oven.

Afwerking

Zet alle kommetjes op tafel en beleg naar hartenlust.

Tip

Je kan hier alle kanten uit wat groentenvulling betreft, volg gewoon het seizoen, dan ben je goe bezig 😉

Partners