Vegetarische Thaise balletjes in tomatensaus
Balletjes in tomatensaus , dat is toch altijd een hit! Deze keer maak ik het gerecht vegetarisch klaar, kant en klare vegetarische balletjes met een heerlijke tomaten kokosroom saus en basmati rijst, gepimpt met verse kruiden. Een zalige klassieker maar dan zonder vlees, die je in no time zo op tafel zet, yesss!
Ingrediënten (voor 4 personen)
480 g vegetarische balletjes
Saus:
2 el maisolie
2 teen look
1 ui
2 el vissaus of sojasaus
700 ml passata
1 el rode curry pasta
200 ml kokosroom
Garnituur:
1 bot koriander
1 bot munt
4 el krokante droge uitjes
5 cm gember
1 limoen
2 citroengas stengels
2 zakjes basmati rijst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de balletjes op een ovenschaal en verwarm gedurende 15 min in de oven.
Snij de ui en look fijn. Stoof de fijngesneden ui en look aan in de olie.
Voeg er de rode curry pasta toe en bak even mee met de ui en look.
Blus met passata, kokosroom en vissaus of sojasaus, laat 5 min sudderen onder deksel.
Kneus de citroengras stengels met een deegrol en kook ze mee met de rijst gaar zoals vermeld op verpakking, het citroengras gaat een zalige smaak geven aan de rijst.
Verwijder de blaadjes van de munt van de takjes. Snij de blaadjes van de munt en de koriander in zijn geheel grof. Schil de gember en snij in fijne reepjes.
Haal de vegetarische balletjes uit de oven en voeg ze bij de saus, laat nog 2 à 3 min mee sudderen.
Serveer de balletjes in een kommetje met rijst.
Werk af met de grofgesneden kruiden, gember, limoen partjes en krokante uitjes.
Partners
In samenwerking met IGLO
Je kunt dit gerecht ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je het goed afdekt of in een afgesloten bak bewaart om uitdrogen te voorkomen.