Over mij

The Lady Chef

De liefde voor koken begon al in mijn kindertijd: Toen ik mijn papa canard laqué zag bereiden in de keuken tot groot genot van de genodigden, dan wist ik dat ik later chef wilde worden. Dat warm gevoel wilde ik later doorgeven! Mijn passie om te experimenteren in de keuken heb ik naar een hoger niveau getild aan de hotelschool.

Mijn gedrevenheid voor het culinaire bracht me steeds verder: Van patissier bij hofleverancier Wittamer over buitenlandse stages in gerenommeerde restaurants tot chef in mijn eigen restaurant. Met kwaliteitsvolle en pure producten werken voor een explosie van smaken en een culinaire topervaring, dat is mijn grootste drijfveer. Lokale ingrediënten, seizoenen, echte ambacht… I love it! In 2009 werd ik verkozen tot beste vrouwelijke chef van het jaar.

The Baking Chef

Bakken is voor mij feest: Niets leuker om met bloem, melk en eieren te experimenteren en mijn familie te verrassen met zelfgemaakte gebakjes. De lekkerste bakrecepten waar je instant happy van wordt, dat werd mijn missie! Aan de hotelschool en tijdens mijn werkervaring bij Wittamer leerde ik de finesses van heerlijke patisserie en gebak.

Deeg kneden met je handen of samen koekjes bakken, een heerlijk feel good moment! Van echte bakklassiekers tot fancy sweets en brood… met mijn televisieprogramma “Goe Gebakken” ging Vlaanderen massaal aan het bakken. Zin om zelf een taart te bakken voor vrienden? Leg de lat niet te hoog en zorg voor een persoonlijke twist, het zal sowiezo lekker zijn. Mensen vergeten dat nooit meer!

The Media Chef

‘Goe Gebakken’ (VT4), ‘De Keuken van Sofie’ (VTM), … Mijn TV- en radioprogramma’s en ook kookboeken werden gesmaakt. Ik hou ervan om mijn visie over voeding en mijn kennis over koken te delen. In 2016 won ik de World Gourmand Cookbook Award voor mijn kookboek over gezonde voeding voor kinderen.

Ik voel mij als een vis in het water achter de camera. Vandaag is mijn eigen keuken en digitaal all-round food platform mijn culinaire habitat. Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok en YouTube brengen me in elke huiskeuken en mee op vakantie.

Elke dag mensen inspireren met lekkere, haalbare gerechten en de interactie met mijn online community geven mij de grootste voldoening als chef!

The Mama Chef

Mama zijn, is mijn belangrijkste rol! Mijn kennis gebruiken om elke dag lekker, makkelijk, vers en voedzaam te koken voor mijn gezin, dat maakt me als mens ontzettend blij. Drukke werkdagen, spurten naar de hobby’s van de kids, een snelle tussenstop in de supermarkt en dan: “Wat eten we vanavond?”. Voor velen is dit een struggle en ik wil jullie helpen met lekkere en gemakkelijke gerechten voor iedereen en voor elke dag.

Happiness is homemade: de beste momenten van het leven zijn altijd met beestig lekker eten en in tof gezelschap!