Volkorenpasta vogelnestjes met 7-groentensaus

Stiekem groenten draaien in kinderen hun lievelingseten, dat is toch zalig! Een topper voor elk feestje.

Ingrediënten (voor 48 stuks)

Voor de nestjes:
400 g volkoren pasta, zachtgekookt
1 ei
1 el melk
2 el geraspte emmentaler kaas
olijfolie om cupcakebakvorm in te vetten

voor de 7 groenten saus:
1 el olijfolie
1 grote zoete ui
½ venkel
½ courgette
1 rode paprika
1 gekookte rode biet
2 dikke jonge wortels
700 ml tomatencoulis
1 klein potje tomatenconcentraat
1 snuifje zout
peper
2 kl honing
1 tl oregano

24 kwarteleitjes, hardgekookt

Bereidingswijze

Saus:
Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olijfolie.

Was, schil en cutter de overige groenten elk afzonderlijk fijn in de cutter.

Stoof mee met de ui.

Breng op smaak met peper, een snuifje zout en oregano.

Bevochtig met de coulis.

Laat 20 min sudderen onder deksel.

Nestjes:
Vet de bakvorm in met olijfolie.

Meng de afgekoelde pasta met alle ingrediënten goed onder elkaar.

Verdeel in de vormpjes en druk goed aan.

Bak 15 min op 195 °

Afwerking

Doe 2 kl saus over elk vogelnestje.

Werk af met een half kwarteleitje.

Tip

Kan op voorhand klaargemaakt worden.

Partner