Lasagne van wintergroenten en quinoa
Denk maar niet dat lasagne alleen met pastavellen lekker smaakt!
Ingrediënten (voor 6 personen)
Tomaten-groentesaus:
2 el arachideolie
2 gele uien
2 teentjes look
1 bakje kleine witte paddenstoelen
2 stukken wit van prei
1 el fijngesneden verse oregano
400 à 500g tomaten in blokjes
Extra groenten laag:
200g winterpostelein
1 kleine knolselder
Witte saus:
1 potje ricotta
1 ei
1 bot basilicum
zwarte peper
2 el geraspte parmezaanse kaas
400 g gekookte uitgelekte (volkoren) quinoa
2 bollen mozzarella
Bereidingswijze
Schil de knolselder, snij hem doormidden en snij in dunne plakken. Stoom een 5-tal minuten gaar. Was en zwier de postelein uit.
Snij het wit van prei fijn.
Tomaat-groentesaus:
Pel de look en ui, snij fijn en stoof samen aan met de prei in olijfolie. Snij de paddenstoelen fijn en laat al roerend een 5-tal minuten meebakken. Voeg de tomatencoulis en oregano toe. Laat 15 min zacht sudderen onder een deksel.
Witte saus:
Snij de basilicum fijn. Klop het ei los en meng met de ricotta, peper en parmezaan onder elkaar.
Vul een ovenschaal met de quinoa, druk goed aan, met een vierkant bakje bv. Strijk daarover een deel van de tomaten-groentesaus egaal uit. Leg daarop een deel van de schijven knolselder. Bestrijk met het ricottamengsel en leg daarna nog een laag knolselder en hierop komt de rest van de groentesaus. Bedek dan alles met postelein en vervolgens met sneetjes mozzarella. Bak ongeveer zo’n 35 à 40 min af op 180°.
Ja, je kunt de lasagne van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Warm het op in de oven of magnetron voordat je het serveert.
Ja, je kunt de lasagne invriezen voor langere opslag. Zorg ervoor dat je de lasagne goed afdekt met folie of in een luchtdichte vriescontainer plaatst. Ontdooi en verwarm het volledig voordat je het serveert.