Venkel-sesam crackers
Deze crackers zijn perfect om elk hongertje te stillen. Heerlijk zo, met verse confituur of een sneetje kaas of bij een dip zoals mijn hummusschotel.
Ingrediënten crackers voor 1 bakplaat
- 60 g lijnzaad (ik gebruik hier geel lijnzaad, maar bruin is zeker ook oké)
- 60 g chiazaad (ik gebruik hier wit chiazaad, maar grijs is even lekker)
- 60 g sesamzaad
- 1 kl venkelzaad
- 1 tl zeezout
- 100 ml warm water
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe het venkelzaad in een vijzel en maal fijn. Je mag het venkelzaad ook eerst licht roosteren in een pannetje. Ruikt en smaakt heerlijk!
Doe de zaden, kruiden en het zout in een kom en roer om.
Voeg water toe en meng tot een papje.
Laat 2 minuten rusten zodat het lijnzaad en chiazaad ‘dikken’.
Giet het papje uit op bakpapier. Dek af met een ander vel bakpapier en druk plat. Probeer een vierkant of rechthoek te vormen.
Rol met een deegrol het geheel egaal tot 2 à 3 millimeter dik.
Verwijder het bovenste bakpapier voorzichtig.
Bak het geheel 15 minuten in de oven op 170 °C.
Laat afkoelen, breek in stukken en bewaar in een toffe weckpot.
Zodra de venkel-sesam crackers volledig zijn afgekoeld, kun je ze in een luchtdichte container bewaren. Ze blijven meestal 1-2 weken knapperig en vers.
Ja, je kunt de crackers invriezen om ze langer vers te houden. Plaats ze in een diepvrieszakje of -doosje en vries ze in. Laat ze ontdooien op kamertemperatuur voordat je ze serveert.