Volkorentoast met eiersalade, veldsla en asperges
Een krokante toast met smeuïge eieren en de eerste heerlijke asperges.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Eiersalade
5 eieren
½ bos bieslook
peper en zout
1 kleine gele ui
1 el huisgemaakte mayonaise
2 el yoghurt
1 kl mosterd
8 dikke sneetjes volkoren brood of pistolee
2 botjes veldsla
750 gr witte Belgische asperges
1 potje kappertjes
Bereidingswijze
Schil de asperges, snij onderkant er af en kook 5 min gaar in kokend water.
Dep droog.
Eiersalade
Kook de eieren 10 min in kokend water gaar.
Verfris onder koud water, pel en doe ze in een kom, plet grof met een vork.
Snij bieslook en ajuin fijn en voeg toe.
Roer er de mayo, yoghurt en mosterd onder.
Kruid af met peper en zout.
Toast het brood, beleg met veldsla, de eiersalade en de asperges.
Afwerking
Versier met kappertjes.
Tip
Deze toast met eiersalade is ook lekker met gegrilde seizoensgroenten.