Thee trekken: Doe de chaikruiden in een theefilter of theezakje en giet het kokende water erbij. Laat dit 5 minuten trekken.
Melk opschuimen: Doe de melk samen met het dadelpoeder in een melkopschuimer en verwarm tot het schuimt. Heb je geen melkopschuimer? Verwarm de melk dan in een steelpannetje en klop tot schuim met een garde.
Samenvoegen: Haal het theezakje uit de thee en giet de warme opgeschuimde melk erbij.
Afwerking: Werk af met een steranijs en een kardemompeul voor extra geur en smaak.
Tips
Voor een extra kick: Voeg gerust een theelepel groene of zwarte thee toe aan de kruidenmengeling als je wat extra energie wilt. Roosteren van kruiden: Rooster je chaikruiden kort in een droge pan voor een diepere, meer geroosterde smaak. Dit geeft een unieke twist aan de chai latte. Dadelpoeder vervangen: Geen dadelpoeder in huis? Honing of agavesiroop zijn prima alternatieven. 12 gram per liter of 2 gram per kop van 20cl, of naar smaak. 2 min trekken om als thee te drinken in heet water maar in een latte laten koken mag zeker langer omdat je met melk werkt. Minuutje of 5 tot 10, of ook hier langer naar smaak