Romige dadelkoffie met gezouten dadelkaramel

Favorieten

10min

Een heerlijk luxueus koffiemomentje in een glas. Deze Date Cream Coffee is romig, perfect in balans door de gezouten dadelkaramel en heeft dat extra verwenmomentje door de slagroom met een vleugje cacao. Perfect voor een cozy ochtend, een koffiepauze of gewoon als je jezelf wil trakteren.

Een heerlijk luxueus koffiemomentje in een glas. Deze Date Cream Coffee is romig, perfect in balans door de gezouten dadelkaramel en heeft dat extra verwenmomentje door de slagroom met een vleugje cac ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

Koffie
180 ml volle melk
1 shot espresso of ristretto (naar smaak)

Slagroomtopping
80 ml slagroom
1 eetlepel dadelkaramel

Afwerking
1 eetlepel dadelkaramel (voor het glas)
Cacaopoeder voor afwerking (optioneel)

180 ml volle melk
1 shot espresso of ristretto (naar smaak)


80 ml slagroom
1 eetlepel dadelkaramel


1 eetlepel dadelkaramel (voor het glas)
Cacaopoeder voor afwerking (optioneel)

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is standaard vegetarisch. Voor een vegan versie gebruik je havermelk of amandelmelk en kokosroom in plaats van slagroom.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Neem een mooi glas en schep er een eetlepel dadelkaramel in. Gebruik de achterkant van een lepel om een mooie swirl langs de binnenkant van het glas te maken.

Verwarm de melk en schuim deze licht op. Giet de melk in het glas.

Zet een shot espresso of ristretto en schenk die voorzichtig bij de melk.

Klop de slagroom lobbig (half stijf) en meng er een eetlepel dadelkaramel doorheen.

Lepel de slagroom bovenop de koffie.

Werk af met een vleugje cacaopoeder. Serveer meteen en geniet!

Tips

  • Maak je dadelkaramel zelf door dadels te mixen met een beetje water en een snufje zout. 
  • Voor een lactosevrije versie kan je plantaardige melk en kokosroom gebruiken. 
  • Extra feestelijk? Garneer met wat grof zeezout of gehakte dadels. 
  • Liever minder zoet? Gebruik een halve eetlepel dadelkaramel in de slagroom. 
  • Serveer in een mooi glas zodat de lagen en de swirl goed zichtbaar zijn. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo