Gezonde gezouten dadel caramel

Favorieten

35min

Easy

Ben je fan van karamelsaus maar wil je het nét wat gezonder en natuurlijker? Dan is deze gezouten dadelcaramel echt iets voor jou. Met slechts vier ingrediënten maak je een romige, zoete en licht zoute karamelsaus die je kan gebruiken in koffie, bij granola, op pannenkoeken of gewoon bij koekjes. Super makkelijk, zonder geraffineerde suiker én volledig plantaardig. Pro tip: deze is ook zeer lekker in een Creamy Date koffie.

Ben je fan van karamelsaus maar wil je het nét wat gezonder en natuurlijker? Dan is deze gezouten dadelcaramel echt iets voor jou. Met slechts vier ingrediënten maak je een romige, zoete en licht zout ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1 potje (300 ml)

Gezouten dadelcaramel
250 g Medjooldadels
150 ml kokosroom
1 el vanille-extract
1 snuifje zout


250 g Medjooldadels
150 ml kokosroom
1 el vanille-extract
1 snuifje zout

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is volledig vegetarisch én vegan.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Ontpit de Medjooldadels en laat ze 30 minuten weken in warm water.

Doe de geweekte dadels in een blender samen met de kokosroom, vanille-extract en een snuifje zout.

Mix tot een gladde, romige caramel. Voeg eventueel een klein scheutje van het weekwater toe als de massa te dik blijft.

Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.

Tips

  • Heerlijk in een latte, bij granola, over yoghurt of als dip bij koekjes. 
  • Voor een extra diepe karamelsmaak kan je een snuifje kaneel of cacaopoeder toevoegen. 
  • Gebruik zachte Medjooldadels, die zorgen voor de meest romige structuur. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo