Dubai Espresso Latte

Favorieten

10min

Easy

Een latte, maar dan op z’n Dubai’s: rijk, verrassend en een tikkeltje decadent. Deze latte combineert de warmte van espresso met pistache, chocolade, krokante kataifi en een vleugje honing. Perfect als koffiemomentje dat tegelijk ook een klein dessertje is.  Ik vond het wel nice om op de populaire Dubai bar een latte te verzinnen!

Een latte, maar dan op z’n Dubai’s: rijk, verrassend en een tikkeltje decadent. Deze latte combineert de warmte van espresso met pistache, chocolade, krokante kataifi en een vleugje honing. Perfect al ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

Rand van het glas
1 koffielepel pistacheboter 
1 eetlepel fijngehakte of verkruimelde kataifi 

In het glas
1 stukje pure chocolade (ongeveer 10 g)
1 espresso (60 ml)
1 koffielepel honing (optioneel) 

Afwerking 
100 ml volle melk, opgeschuimd

1 koffielepel pistacheboter 
1 eetlepel fijngehakte of verkruimelde kataifi 

1 stukje pure chocolade (ongeveer 10 g)
1 espresso (60 ml)
1 koffielepel honing (optioneel) 

 
100 ml volle melk, opgeschuimd

Leaf
Make it veggie!

Het originele recept is al vegetarisch. Voor een vegan versie kan je de melk vervangen door havermelk of amandelmelk, en kiezen voor vegan chocolade en een plantaardige pistachepasta zonder honing.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiden van het glas: Smeer de rand van je glas of mok in met de pistacheboter. Druk de rand vervolgens in de verkruimelde kataifi zodat je een mooie krokante en feestelijke afwerking krijgt. 

Chocolade toevoegen: Leg een stukje pure chocolade op de bodem van het glas. 

Espresso en honing: Zet een espresso en giet die rechtstreeks op de chocolade, zodat die begint te smelten. Roer goed door. Voeg eventueel een lepeltje honing toe voor een zachte zoetheid. 

Melk toevoegen: Schenk de opgeschuimde melk voorzichtig bij de espresso. 

Afwerken en serveren: Werk eventueel af met wat gehakte pistachenootjes bovenop het melkschuim. Serveer meteen en geniet van deze luxueuze koffie. 

Tips

  • Gebruik kwalitatieve pistacheboter voor de beste smaak. 
  • Kataifi kan je kant-en-klaar kopen bij Turkse of Midden-Oosterse winkels. Rooster het kort in de oven voor extra crunch. 
  • Voor een sterkere koffiesmaak kan je een dubbele espresso gebruiken. 
  • Een beetje kaneel of kardemom bovenop geeft een nog meer Midden-Oosterse toets. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo