Voorbereiden: Snijd de blauwe kaas in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd daaruit blokjes van gelijke grootte. Zet de blokjes minstens 30 minuten in de koelkast zodat ze stevig genoeg zijn om te paneren.
Zet je paneerstation klaar: Bereid drie schaaltjes: één met bloem, één met losgeklopte eieren met een snuif peper en zout, één met panko.
Paneer de kaas: Haal de kaasblokjes eerst door de bloem (lichtjes afkloppen), dan door het eimengsel (zorg dat elk stukje goed bedekt is, ook de randjes!), en tot slot door de panko. Druk goed aan zodat de panko goed hecht.
Bak de kroketjes: Verwarm een flinke laag (ongeveer 1 cm) neutrale olie in een brede pan op middelhoog vuur. Bak de kroketjes ongeveer 3 minuten in totaal: na 1,5 minuut omdraaien, tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat uitlekken: Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren: Schik op een bord en werk af met wat fijngehakte peterselie. Serveer meteen!
Tips
- Kies een kaas die zacht is maar niet lopend. Te romige kazen zijn moeilijk te paneren.
- Wil je een extra stevige krokant? Paneer dan twee keer (dubbel paneren).
- Serveer met een lepeltje vijgenconfituur of een mosterd-honingdip voor contrast.