Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
Voorbereiden: Sprenkel wat olijfolie in een gietijzeren pan of ovenschaal en bedek deze met bakpapier.
Groenten toevoegen: Verdeel de spinazie, tomaat en gele paprika gelijkmatig over de bodem van de pan of ovenschaal.
Eimengsel maken: Klop de eitjes op met een handmixer en voeg de pesto, Parmezaanse kaas en de helft van de verkruimelde feta toe. Breng op smaak met peper en zout.
Samenstellen: Giet het eimengsel over de groenten in de pan of ovenschaal. Meng alles lichtjes door elkaar en verkruimel de rest van de feta eroverheen.
Bakken: Plaats de pan of ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht ongeveer 20-25 minuten, of totdat de omelet stevig en goudbruin is.
Serveren: Serveer eventueel met een frisse salade naar keuze.
Tips
Je kunt variëren met andere groenten zoals courgette of champignons. Voor een extra pittige smaak kun je wat chilivlokken aan het eimengsel toevoegen.