Deze veggie nuggets zijn ideaal om restjes groenten in te verwerken. Gebruik groenten die mooi gaar zijn. Met een lekkere dipsaus van rode biet vallen ze zeker ook in de smaak op een kinderfeestje.
Stoom de aardappel gaar in de schil en pel hem.
Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes.
Pel de sjalot en snijd hem in stukjes.
Zet de wortelen en de sjalot net onder water en voeg de olijfolie toe.
Voeg de tijm en de salie toe en laat koken tot de groenten zacht zijn.
Kook de maiskolf in een grote pot water. Een jonge maiskolf is op 7 minuten gaar, grotere en oudere kolven hebben dubbel zo lang nodig. De mais is gaar wanneer je de korrels gemakkelijk van de kolf kunt verwijderen.
Snijd roosjes van gelijke grootte van de broccoli en kook ze zacht. Giet de broccoliroosjes af en spoel ze onder koud water. Dep ze goed droog met keukenrol.
Stamp de groenten fijn en voeg 2 eierdooiers toe.
Voeg eventueel de verse peterselie en de kaas toe.
Klop de eiwitten los in een kommetje. Doe wat bloem in een ander kommetje en wat paneermeel in een derde kommetje.
Neem een vork en vul een uitsteek-vormpje met het groentemengsel. Druk goed aan.
Duw het mengsel voorzichtig uit de vorm. Wentel de nugget eerst in de bloem, daarna in het eiwit en ten slotte in het paneermeel.
Doe de zonnebloempitolie in een antikleefpan op een laag vuur.
Bak de nuggets aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.