Rib-eye bun met chimichurri

Favorieten

45min

Medium

Een smeuïg broodje boordevol smaak: gegrilde rib-eye en chorizo op een brochette, afgewerkt met frisse komkommer en een zelfgemaakte chimichurri aioli. Ideaal voor een zomerse lunch of een originele twist op de klassieke hotdog.

Een smeuïg broodje boordevol smaak: gegrilde rib-eye en chorizo op een brochette, afgewerkt met frisse komkommer en een zelfgemaakte chimichurri aioli. Ideaal voor een zomerse lunch of een originele t ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Vlees en worstjes 
2 ribeye steaks van ongeveer 300 g elk 
8 kleine chorizo-worstjes (pikant of mild, naar keuze) 

Chimichurri en aioli 
1 portie chimichurri Ibiza-style  
150 g aioli

Broodjes 
8 zachte langwerpige briochebuns (zoals hotdogbroodjes of sandwiches) 

Komkommersalade 
4 kleine komkommers 
1 à 2 eetlepels azijn naar keuze 

 
2 ribeye steaks van ongeveer 300 g elk 
8 kleine chorizo-worstjes (pikant of mild, naar keuze) 

 
8 zachte langwerpige briochebuns (zoals hotdogbroodjes of sandwiches) 

 
4 kleine komkommers 
1 à 2 eetlepels azijn naar keuze 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Chimichurri bereiden: Maak de chimichurri volgens je Ibiza-style recept. Gebruik de helft om de ribeye te marineren, en meng de andere helft met de aioli voor een frisse saus. 

Ribeye marineren: Snijd de ribeye in blokjes en meng ze met de helft van de chimichurri. Laat dit minstens 30 minuten intrekken. 

Chorizo voorbereiden: Snijd de chorizo-worstjes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. 

Satéstokjes weken: Week de satéstokjes 30 minuten in water zodat ze niet verbranden op de grill. 

Brochettes maken: Rijg afwisselend ribeye en chorizo op twee parallelle satéstokjes. Dit voorkomt dat het vlees draait tijdens het grillen. 

Grillen: Grill de brochettes op een slimme grill (Optigrill) of barbecue tot de gewenste gaarheid. 

Buns grillen: Zet na het grillen de grill gezellig op tafel open op de barbecue-stand om verder vlees warm te houden en buns te grillen. Snijd de buns open en grill ze kort aan de binnenkant.  

Komkommersalade maken: Snijd de komkommers in dunne plakjes (met een mandoline of met de hand) en meng ze met de azijn. 

Buns samenstellen: Smeer een royale laag chimichurri aioli op de gegrilde buns, leg er een brochette op, trek voorzichtig de stokjes eruit en voeg wat komkommersalade toe. 

Tips

  • Je kunt de chimichurri op voorhand maken en enkele dagen in de koelkast bewaren. 
  • Voor extra pit voeg je een extra chilipeper toe aan de chimichurri. 
  • Laat het vlees zeker op kamertemperatuur komen voor je het op de grill plaatst – dat zorgt voor een gelijkmatiger cuisson. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.