Avocadotoast met spiegelei

Favorieten

15min

Easy

Heerlijk als ontbijt om de week- of schooldag goed te starten. Ook lekker als lunch of avondmaal.

Heerlijk als ontbijt om de week- of schooldag goed te starten. Ook lekker als lunch of avondmaal.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie

Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt voor voldoende energie om de week- of schooldag goed te starten. Grace helpt vaak mee met de bereiding van het ontbijt. Als we ons niet overslapen, natuurlijk. Voor een ontbijt met eieren is Grace er als de kippen bij. Ze zou een hele dag eitjes eten en met haar vork in een spiegelei prikken, zodat de dooier uitloopt, vindt ze heerlijk.

1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
2. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in schijfjes.
3. Toast de boterham en besmeer hem met boter.
4. Leg de schijfjes avocado op de boterham.
5. Smelt wat kokosolie in een pan en bak het ei tot het eiwit gestold is, maar de eierdooier nog vloeibaar is.
6. Leg het spiegelei voorzichtig op de boterham.

Tips

Deze avocadotoast is ook lekker als lunch of avondmaal. Je kind kan: De avocado in schijfjes snijden met een onscherp mes. Het brood toasten. De boterham besmeren met boter. De schijfjes avocado op de boterham leggen.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.