Avocadotoast met spiegelei
15min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie
Je winkelwagen is leeg
15min
•Easy
Heerlijk als ontbijt om de week- of schooldag goed te starten. Ook lekker als lunch of avondmaal.
Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie
Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt voor voldoende energie om de week- of schooldag goed te starten. Grace helpt vaak mee met de bereiding van het ontbijt. Als we ons niet overslapen, natuurlijk. Voor een ontbijt met eieren is Grace er als de kippen bij. Ze zou een hele dag eitjes eten en met haar vork in een spiegelei prikken, zodat de dooier uitloopt, vindt ze heerlijk.
1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
2. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in schijfjes.
3. Toast de boterham en besmeer hem met boter.
4. Leg de schijfjes avocado op de boterham.
5. Smelt wat kokosolie in een pan en bak het ei tot het eiwit gestold is, maar de eierdooier nog vloeibaar is.
6. Leg het spiegelei voorzichtig op de boterham.
Deze avocadotoast is ook lekker als lunch of avondmaal. Je kind kan: De avocado in schijfjes snijden met een onscherp mes. Het brood toasten. De boterham besmeren met boter. De schijfjes avocado op de boterham leggen.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!