Focaccia met geitenkaas, peren en beuling

  • 1u35
  • Next level

Ik vind het zalig om deeg vol te stuffen met lekkers. Ohhh en zo zelfgemaakte focaccia is toch het einde!

Ingrediënten

DEEG:
550 gr. bloem
300 ml lauw water
10 gr. verse gist
1 kl honing
1 tl zout

TOPPINGS:
150 g verse geitenkaas
2 stuk beuling in schijfjes
1 peer in sneetjes
een paar trostomaten
1 rode ui in schijven
paar takjes rozemarijn
zout
olijfolie

DIP:
4 el koolzaadolie
2 el frambozenazijn
een paar takjes verse tijm
½ bot bieslook fijngesneden
kl honing
peper
zout

Bereidingswijze

DEEG:
Doe de bloem samen met het zout in de mengbeker.

Los de verse gist op in het lauwe water, voeg de honing toe. Giet de opgeloste gist over de bloem en laat gedurende 5 min alles samen kneden (tot het deeg loskomt van de kom).

Rol het deeg egaal uit over een ingebloemde plank. (1 cm ) Laat het deeg rijzen in een bakplaat met bakpapier en doe er huishoudfolie over.

Beleg met schijfjes beuling en geitenkaas.
Druk er partjes peer in, kerstomaatjes en in schijfjes gesneden rode ui.
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snij fijn en verdeel over de focaccia.
Bak op 220° gedurende 25 min in een traditionele oven.
In een bakoven kan je de focaccia bakken waneer het hout achteraan in de oven smeult en er geen vlam meer is, leg het wat vooraan en draai het af en toe rond om mooi egaal te bakken.

Meng alle ingredienten van de olie-azijndip.

Afwerking

Laat de focaccia afkoelen, verwijder het papier en snij in repen. Serveer met olie-azijndip.

Focaccia is het lekkerst als het vers wordt gegeten, maar je kunt het van tevoren maken en op kamertemperatuur bewaren. Warm het eventueel kort op in een oven voordat je het serveert.