Gestoomde chocoladepudding

  • 20min
  • 6P
  • Easy

Dit is een warm decadent chocolade dessert. Het is beetje zoals moelleux,  zonder bloem maar wel beetje amandelpoeder in de plaats. Je zou er ook zeker een bolletje vanille-ijs bij kunnen serveren. Door de stoom is het ook zeer snel gaar, hoe langer je hem stoomt hoe vaster het gaat worden. Gewoon verrukkelijk met dat extra stukje chocolade erin!

Ingrediënten

4 eieren
90 g boter
140 g ongeraffineerde donkere rietsuiker
80 g amandelpoeder
100 g donkere chocolade min 70%
Snuif zout
1 el gist
1 vanillestokje

6 tabletjes donkere chocolade min 70%

Bereidingswijze

Splits het eigeel van het eiwit.

Klop het eiwit met de suiker, binnenkant van vanillestokje en snuifje zout op.

Klop tot de suiker helemaal gesmolten is en je een schuimige massa hebt.

Smelt de boter en chocolade au bain-marie.

Klop de eidooiers los en meng de dooiers en gesmolten chocolade met boter onder.

Meng amandelpoeder en gist onder elkaar en voeg eraan toe.

Roer zacht alles goed onder elkaar.

Verdeel in 6 potjes en stoom op het programma medium steam, 100 graden voor 9 min.

Haal ze eruit en steek in elk kommetje een stukje chocolade.

Serveer onmiddellijk.

Partners

In samenwerking met AEG

Ja, je kunt gestoomde chocoladepudding van tevoren maken. Bewaar het in de koelkast en warm het opnieuw op voordat je het serveert.

Ja, je kunt gestoomde chocoladepudding invriezen. Laat het volledig afkoelen voordat je het in de vriezer bewaart. Om het te ontdooien, zet je het een nacht in de koelkast en verwarm je het opnieuw voordat je het serveert.