Kokosflan-taart met ananas en limoen

Ingrediënten (Voor 8 personen)

1 rijpe ananas
1 limoen

1 vel korstdeeg
600 ml kokosroom
1 vanillestok
6 grote eieren
100 g kokosbloemsuiker
3 el kokosschilfers
Sap van en rasp van schil van 1 limoen
1 snuifje zout

1 taartvorm van 30 cm diameter

Bereidingswijze

Rol het deeg uit en bak het blind op 180° met bakpapier bedekt met bakparels of spliterwten.
Klop de dooiers, de suiker en de vanille op tot een dik schuim.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout.
Meng de room, de geraspte schil en het limoensap en eiwit eronder.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Bak eerst 20 min aan 180°, en nadien 30 min aan 160 °.
Laat afkoelen.
Snij de ananas in stukjes en leg ze erop, strooi de zeste van limoen over de taart.

 

Tip

Ik lust er nog wat extra opgeklopte kokosslagroom bij voor een super-tropische toets!