Ribeye noedel wok met gember en look

  • 30min
  • 4p
  • Easy

Een originele, makkelijke en heerlijk sappige wok met reepjes ribeye gekruid met Koreaanse BBQ-kruiden, gember, look, boontjes en noedels. Zo smaakvol en gemakkelijk, dat je dit vaak opnieuw gaat maken. Wokken is plezant, easy en lekker!

Ingrediënten (4 personen)

750 g ribeye
1 ei
2 el maïzena
2 el Santa Maria Korean BBQ kruiden
1 kl geraspte gember
1 teentje look
Zout
Ghee of olie om te bakken
400 g boontjes

Saus: 
4 el sushiazijn
3 el soja saus
1 el agave
1 klein potje tomaten concentree
1 el hot sauce

2 blokjes rijst noedels of noedels naar keuze
2 stuks lenteui
2 el sesamzaad

Bereidingswijze

Kook de noedels zoals op de verpakking, spoel ze goed af. Snij steeltjes van de boontjes en snij ze in de helft, kook de boontjes in gezouten water, giet af en spoel met koud water zodat ze mooi groen blijven.

Snij de ribeye in zeer dunne plakjes en doe in een kom. Kruid met Korean BBQ kruiden en zout. Rasp de gember en look en voeg samen met de maizena en het ei toe. Meng alles goed onder elkaar. Bak de ribeye goudbruin en krokant in een hete pan met de ghee.

Voeg alle ingrediënten van het sausje bij elkaar en meng goed om. Voeg de saus bij het vlees en meng goed om. Laat wat verder bakken.

Snij de lenteui in fijne ringen. Warm de boontjes en noedels eerst weer wat op in kokend water.
Serveer een beetje van de noedels in een bord, leg er de boontjes en het vlees naast. Werk af met lenteui en sesamzaad.

Je kan het vlees gewoon in de pan weer opwarmen, eventueel met een scheutje water bij, als het te droog is. Je kan de noedels opwarmen in de microgolf of even weer in kokend water doen, idem voor de boontjes. Het vlees kan je afgekoeld en afgedekt 2 dagen in de koelkast bewaren. De boontjes en de noedels kan je afgedekt 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kan het vlees, de noedels en boontjes ook apart ingepakt invriezen. In dat geval, best de dag ervoor in de koelkast laten ontdooien.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria