Snij de aubergines in de lengte doormidden en snij een smal stukje van 2 à 3 mm schil af, aan onderkant van elk half stuk, hou die apart om later te bakken.
Stoom de halve aubergines 30 min op 100° of in stoompot, op hun snijkant zodat die mooi vlak blijft om te bakken later.
Laat ze afkoelen, dep ze droog.
Meng alles voor de marinade stevig onder elkaar tot een gladde pasta en bestrijk de snijkant er ruim mee in, ook een beetje aan onderkant.
Laat 1 nacht of meer intrekken.
Snij de onderkant en schil in super dunne sliertjes en bak ze goudbruin krokant in een koekenpan in 150 ml olie, leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
Dep de aubergines weer wat droog, anders gaan ze te veel spatten in de pan.
Zet een koekenpan op vuur met rest van olie en leg ze met hun snijkant in de pan, druk goed aan zodat ze mooi egaal carameliseren, laat ze een 10-tal minuten bakken.
Draai ze af en toe om, snij ze in stukjes en leg ze weer in hun geheel in een bord, bestrooi ze met krokante schil, gehakte pindanootjes en koriander.
Meng soja en limoensap en serveer erbij.
Zet de rest van de garnituur en saus bij op tafel.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.