Veenbessensaus

  • 10min
  • 4P
  • Easy

Een zuurzoete saus die perfect past bij stoofpotjes, wild en kalkoen. Het geeft je bord onmiddellijk kleur en een krachtige wildsaus of roomsaus krijgt een mooie balans met deze veenbessensaus. Dit ideale bijgerecht op elke feesttafel is ook heel snel klaar!

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 g veenbessen vers of diepvries
2 el fijne suiker of meer naar smaak
Stokje kaneel
Schil van 1 appelsien

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje.

Als je verse veenbessen gebruikt mag je het sap van ½ sinaasappel toevoegen.

Als je diepvries gebruikt, laat je ze eerst ontdooien.

Zet op het vuur en laat onder deksel 3 à 4 minuten sudderen.

Et voilà!

Tip

Ik eet het ook heel graag ‘s ochtends met wat yoghurt!

Veenbessensaus bevat vitamine C en antioxidanten, maar bevat ook veel suiker. Het is dus niet gezond om grote hoeveelheden te consumeren.

Veenbessensaus wordt vaak geserveerd bij traditionele gerechten zoals kalkoen, gehaktballen en wildgerechten. Veenbessensaus is over het algemeen te zoet om te gebruiken als dressing voor salades. Het is meer geschikt voor hartige gerechten zoals vlees en gevogelte.