Korean fried chicken

  • 30min
  • 20 stuks
  • Next level

Deze kippenvleugels zijn to die for! Super krokant, sticky en spicy!! Ze worden op de typisch Koreaanse manier gemaakt, 2x gefrituurd. Zo krijgen ze die waanzinnige krokante korst om ze dan in de heerlijke spicy saus te draaien, toppen met lente-ui en sesamzaad. Streetfood ten top!

Ingrediënten

10 kippenvleugels, in twee gesneden
Peper en zout
120 g maizena
60 g bloem
1 el Baking soda
2 eieren

Saus:
¼ cup Gochugjang (Korean hot peper paste)
3 teentjes look
1/3 cup ketchup
1/3 cup honing
2 el rijstazijn
1 el arachideolie

Afwerking:
2 Lente-uien
2 el sesamzaad geroosterd

Bereidingswijze

Begin met de kippenvleugels goed te spoelen en daarna dep je ze goed droog.

Meng de maizena, bloem, baking soda, 2 eieren, peper en zout met de kippenvleugels goed onder elkaar.

Meng alles door tot je een papje krijgt rond de kippenvleugels.

Je kan de kippenvleugels bakken in een kookpot met 500 ml plantaardige olie of in de frituurpot zonder mandje. De kip is double fried dit wil zeggen dat we deze twee keer bakken.

Verwarm je olie op tot 160° graden. Leg 1 voor 1 de stukken kip erin, zorg ervoor dat je ze losmaakt moesten ze onderaan in pot blijven kleven en draai ze nu en dan om. Haal na 8 min de kip uit de frituur en leg op een bord met keukenpapier. Verwijder de korstjes/restjes uit het frituurvet. Daarna verhoog je de frituur naar 170° graden en bak je de kip nog eens 6 min.

Zet een pannetje op het vuur, doe er de olie in en laat de fijn gesneden look even in opbakken, meng alle andere ingrediënten eronder, laat kort opkoken.

Haal de kip uit de friteuse, leg op een bord met keukenpapier. Laat even uitlekken, leg ze in een ruime kom, giet er de saus over en meng tot elk stuk kip volledig mooi omringd is met de saus.

Leg op een plank met boterpapiertje en bestrooi met sesamzaad en fijn gesneden lente-ui.

Serveer meteen.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.