Snoepjes van gedroogd fruit

  • 1u10
  • Easy

Ingrediënten

2 appels (jonagold)
1 banaan
1 mango

Instructies

Nog een manier om je kinderen naar fruit te doen grijpen: maak er snoepjes van. Supermakkelijk: gewoon fruit schillen, in schijfjes snijden, laten uitdrogen, en klaar. Zet verschillende kommetjes op tafel tijdens het verjaardagsfeestje of maak een lange slinger van fruit. De mangosnoepjes zijn de favoriet van Grace. Ik geef hem vaak in dunne reepjes mee in haar brooddoos.

1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
3. Schil de appel. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in schijfjes van 1/2 cm dik. Leg de schijfjes op de bakplaat.
4. Pel de banaan en snijd hem in lange repen van 1/2 cm dik. Leg de repen op de bakplaat.
5. Schil de mango en snijd hem in schijfjes van 1/2 cm dik. Leg de schijfjes op de bakplaat.
6. Zet de bakplaat in de oven tot het fruit gedroogd is (minimaal 1 uur).

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Tips

Hoe lang het fruit in de oven moet, is afhankelijk van het natuurlijke suikergehalte ervan. De snoepjes hoeven niet krokant te zijn, maar wel chewy.

Snoepjes van gedroogd fruit zijn een gezonder alternatief voor traditionele snoepjes, omdat ze minder suiker en additieven bevatten en ook rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen.

Ja, snoepjes van gedroogd fruit kunnen lang bewaard worden, vooral als ze goed zijn afgesloten en op een koele, droge plaats worden bewaard.

Ja, snoepjes van gedroogd fruit zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden omdat ze gezonder zijn dan traditionele snoepjes en ook een bron van voedingsstoffen kunnen zijn.