Limoen-perenpudding

Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)

Voor de peren
4 à 6 harde peren, afhankelijk van de grootte
1 fles witte wijn
1 kardemompeul
250 g blonde cassonade
een meloenboor
60 g boter op kamertemperatuur of plantaardige boter
250 ml sojamelk
150 ml sojaroom
60 g bloem
3 eieren, gesplitst
een vuurvaste schotel

Voor de afwerking
zeste van ½ limoen

Tips
Deze bereiding duurt niet lang – de tijd voor het schillen van de peren en om alles te mengen. Plus dat halfuurtje in de oven, natuurlijk.

Gebruik je rauwe peren in plaats van gestoofde, neem dan 200 g suiker in plaats van 100 g.

Dit dessert kun je perfect een dag vooraf klaarmaken, dan stressloos aan het einde van het diner op tafel zetten, en meegenieten.

Instructies

De bereiding voor de peren
Schil de peren, snijd ze doormidden (laat het steeltje eraan!) en haal met een meloenboor het klokhuis weg.

Breng de witte wijn met de kardemompeul en de cassonade aan de kook.

Voeg de peren toe, laat 3 minuten opkoken en neem de pot van het vuur.

Laat de peren in het sap afkoelen.

De bereiding voor het beslag
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe alle ingrediënten, behalve de peren en het eiwit, bij elkaar en meng goed tot de smaken vermengd zijn.

Controleer op klontertjes en zeef het beslag indien nodig.

Klop het eiwit stijf en spatel het er voorzichtig onder.

Giet het beslag in de schotel en schik er de peren bovenop.

Bak 20 à 30 minuten en houd het in de gaten: de bovenkant durft soms iets te bruin worden.

Haal uit de oven en strooi er meteen de zeste van een halve limoen over voor nog meer aroma.

Dien koel op.

Tip
Probeer zeker ook eens een exotische versie, met mango in plaats van peer, en wat geroosterd kokospoeder erbovenop.