Donuts met pompoen

Iets om te snoepen dat je zelf hebt gemaakt is niet alleen gezonder, maar ook lekkerder. Grace en ik doen niets liever dan samen bakken. Voor Halloween maken we graag deze donuts. Ook altijd een topper op een kinderfeestje om samen te maken met vriendjes of om uit te delen. Kinderen peuzelen ze in no time op.

Ingrediënten

1 pakje droge gist (11 g)
140 ml melk (lauw)
1 ei
185 g gestoomde zachte pompoen
10 ml zonnebloempitolie
410 g speltbloem + extra om te bestuiven
45 g kokosbloesemsuiker
snuifje zout
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel

Versiering

Smarties voor de spin
Icing: 1 deel room + 4 delen bloemsuiker

Bereidingswijze

Doe de melk, gist, ei, pompoen en olie in een hoge maatbeker en mix tot een gladde massa.

Heb je stukjes? Giet dan het mengsel door een zeef.

Meng de bloem, kokosbloesemsuiker, zout en kruiden in een grote mengkom of keukenmachine met kneedhaak.

Voeg de melk en pompoenmix toe en meng gedurende 5 minuten met een lepel of machine tot je elastisch deeg krijgt. Het deeg mag niet meer afbreken als je er een stukje van knijpt.

Leg een handdoek over het geheel en laat een uur rusten.

Warm de frietketel voor.

Bestrooi het werkblad met bloem en giet het deeg erover uit.

Bestrooi het deeg met bloem en duw het deeg zo egaal mogelijk plat tot ongeveer 1,5 centimeter dikte. Let op: het deeg mag onderaan niet meer kleven.

Duw een cirkelvorm in bloem en steek zoveel mogelijk rondjes uit van ongeveer 8 centimeter diameter.

Steek vervolgens uit de rondjes nieuwe rondjes van ongeveer 3 centimeter diameter.

Haal het mandje uit de frietketel, doe wat bloem aan je handen en leg de ringetjes deeg in de frietketel.

Bak elke kant 1 tot 2 minuten in plantaardige olie op 165 °C. Werk met een knijptangetje.

Leg de gebakken ringetjes op keukenpapier en laat afkoelen.

Meng de room met poedersuiker en doe de room eventueel in een spuitzak.

En dan nu het leukste: samen donuts versieren! Veel plezier.