Bladerdeegfrietjes met frambozencoulis en yoghurt
Ingrediënten (voor ongeveer 26 frietjes)
1 appel
1 peer
geraspte schil van 1/2 citroen of limoen
4 plakjes vierkant bladerdeeg uit de diepvries
(kristal)suiker
Instructies
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dit zijn natuurlijk geen echte frietjes, maar alleen de naam al vinden kinderen geweldig. En ze smaken minstens even lekker! Serveer deze bladerdeegfrietjes met een potje aardbeien- of frambozencoulis (ketchup) of yoghurt (mayonaise), zodat de kindjes de frietjes naar hartenlust kunnen dopen.
1. Maak eerst de compote van appel en peer.
2. Schil de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd het fruit in stukjes.
3. Doe het fruit in een pannetje en voeg de geraspte citroen- of limoenschil toe en 1 of 2 eetlepels water.
4. Zet een deksel op het pannetje en laat het fruit op een zacht vuur stoven tot het fruit zacht is en alle vocht verdampt is. Doe het deksel eventueel even van het pannetje.
5. Mix tot een compote en laat afkoelen.
6. Roer nog eens door de compote.
7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
8. Neem het bladerdeeg uit de diepvries. Bestrijk
2 plakjes met de compote en leg de 2 andere plakjes erop.
9. Laat de plakjes even liggen tot ze voldoende ontdooid zijn om te snijden.
10. Snijd de plakjes in reepjes met een pizzaroller of scherp mes.
11. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de frietjes op.
12. Strooi er een klein beetje suiker over, zodat het lijkt of er zout op de frietjes ligt.
13. Zet de frietjes 15 minuten in de oven.
Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.
Tips
Net zoals echte, handgesneden frietjes hoeven ze niet perfect te zijn. Nog compote over? Gebruik dit als vieruurtje, eventueel gemengd met wat yoghurt.