Chocolade bowls Grace

  • 30min + 1u30 afkoelen
  • 4 bowls
  • Next level

Zelf eetbare chocolade bowls maken is pure fun, en oogt super feestelijk! Wat ballonnen opblazen, in gesmolten chocolade doppen en dan laten opstijven om nadien te vullen met wat je maar wil, deze keer met popcorn en rood fruit, daar laat Grace zich helemaal in gaan natuurlijk!

Ingrediënten (4p)

400 g donkere chocolade
250 g melk chocolade
250 g witte chocolade
Kleine ballonnetjes opgeblazen

Vulling:
Popcorn
Rood fruit

Bereidingswijze

Smelt de 3 chocolades apart, elk in een kom. Of au bain-marie of in microgolf, altijd per 30 sec en goed blijven mengen, chocolade brandt snel aan.

Leg een bakpapier op een plaat die in de koelkast past. Maak nu de bodems om schaaltjes op te zetten.Giet of schep een 2 à 3-tal eetlepels chocolade per bodem uit op het papier en smeer wat organisch uit.

Maak er 4, zet ze in koelkast. Zet glazen klaar om ballonnen op te zetten, blaas je ballonnen op.

Maak swirls met melkchocolade en witte chocolade op de donkere chocolade, dip er de ballonnen in tot in de helft, laat wat afdruppen en zet omgekeerd op het glas. Herhaal dit met 8 ballonnen.

Zet alles min 1u30 in de koelkast. Haal bodem eruit en doe er weer wat chocolade op om de bowls erop te kleven.Prik de ballonen, best wel spannend, zet de bowls erop en laat weer 30 min opstijven in koelkast.

Vul naar hartenlust en werk eventueel af met poedersuiker. Dat is pas feest!