Tiramisu

  • 30min - 1 nacht opstijven
  • 4P
  • Easy

Door mijn patisserie opleiding heb ik de biscuit die in de tiramisu gaat altijd zelf gemaakt. Hier gebruik ik eens de klassieke champagne koekjes of lange vingers, extra veel vanille in de mascarpone en lekkere straffe koffie maken dit tot een zalig luchtig ‘incredibele, fantastico, desserto’ in Italiano!

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 g mascarpone
250 g slagroom
2 eieren
1 doos lange vingers/champagne koekjes
2 el fijne suiker
250 ml zeer sterke koffie
2 vanillestokjes
100 ml Amaretto
Cacaopoeder ongezoet
Snuif zout

Bereidingswijze

Zet de koffie en laat afkoelen in een schaal, giet er de amaretto bij.

Scheid de eieren in aparte kom.

Klop de slagroom half op.

Klop de dooiers schuimig met de suiker.

Roer de mascarpone los met het vanillemerg, meng er de slagroom en dooierschuim onder.

Klop het eiwit stijf met snuifje zout en meng dit als laatste zacht eronder tot een homogene massa.

Neem de lange vingers en dop ze één voor één lang genoeg in de koffie.

Schik ze mooi naast elkaar in een grote schaal naar keuze of in glaasjes.

Giet er de helft van het mascarpone mengsel op.

Herbegin met de vingers in de koffie en schik op de mascarpone.

Verdeel de rest van de mascarpone erover, bedek met plastiekfolie en zet de tiramisu 1 nacht in de koelkast.

Werk af met een royale laag cacaopoeder on top.

Geniet van de tiramisu met een lekker koffietje dabei!

Tiramisu kan 2-3 dagen worden bewaard in de koelkast als het goed is afgedekt met plasticfolie.
Hoewel het mogelijk is om tiramisu in te vriezen, kan het de textuur en smaak van het dessert veranderen, dus het wordt over het algemeen niet aanbevolen.