Banketbakkersroom Sofie Dumont Chef4
Banketbakkersroom Sofie Dumont Chef3
Banketbakkersroom Sofie Dumont Chef2

Banketbakkersroom

  • 30min + afkoelen
  • 8-10 porties

Ik deel graag mijn geheim voor de perfecte banketbakkersroom: eenvoud, geduld en de beste ingrediënten. Dit basisrecept is het startpunt voor talloze zoete creaties.

Ingrediënten

300 ml room
325 ml melk
1 vanillestok
115 g suiker
Snuifje zout
3 grote eieren
55 g maïzena
75 g boter

Bereidingswijze

Meng je de suiker maïzena, eieren en vanillemerg in een kom en klop wat schuimig zodat alles mooi onder elkaar gemengd is.

Doe de melk, room en uitgeschraapte vanille peul in een steelpan en zet aan de kook.

Eens het begint te koken giet je de helft bij het eiermengsel. Meng alles goed los en doe alles dan weer samen in de steelpan en zet op vuur. Blijf nu goed rondom rond kloppen tot het begint te “ploffen”. Zet van het vuur en klop de boter nog even goed door.

Giet in een schaal en bedek met plastiekfolie om geen velletje te vormen, laat volledig afkoelen.