Trio van chocomousse

  • 6u opstijven - 1u bereiding
  • 8P
  • Next level

Ingrediënten (voor 8 personen)

Voor de mousse van witte chocolade:
12 cl verse slagroom
225 g witte chocolade

Voor de mousse van melkchocolade:
2 eieren
65 g zure room
130 g melkchocolade
30 g boter
1 snuif zout

Voor de mousse van donkere chocolade:
2 eieren
65 g zure room
130 g zwarte chocolade
1 afgestreken el fijne suiker
30 g boter
1 snuif zout

Bereidingswijze

Bereid de mousse van witte chocolade: breng de room aan de kook. Neem de pan van het vuur, en voeg de witte chocolade in stukjes toe. Laat 2 min rusten, en meng met een klopper, tot je een gladde massa krijgt. Laat deze afkoelen, en laat 6 u opstijven in de koelkast. Haal de opgesteven witte chocolade massa 30 minuten voor je ze gaat opkloppen uit de koelkast. Laat hem even weer op temperatuur komen. Klop de ganache van witte chocolade zeker 5 minuten op tot ze luchtig is. Verdeel een laagje over de glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven. Maak vervolgens de mousse van melkchocolade.

Laat de melkchocolade smelten au bain-marie. Neem de pan van het vuur, voeg de boter in klontjes toe. Meng tot hij erin gesmolten is, en giet in een kleine slakom. Voeg de zure room en de licht opgeklopte eigelen toe, en meng. Voeg voorzichtig de met zout stijf opgeklopte eiwitten toe in 2 keer, tot je een homogene mousse hebt. Verdeel deze op het eerste laagje witte chocolade mousse, en zet in de koelkast om op te stijven. Maak nu de donkere chocolademousse.

Bereid de donkere chocolade mousse op dezelfde manier als de melkchocolademousse, maar klop hier eerst de dooiers schuimig met de suiker. Verdeel de donkere mousse opnieuw over de glaasjes, op de laagjes opgesteven witte en melkchocolade mousse. Zo krijg je drie laagjes chocolademousse, van licht naar donker.

Laat ze nog wat opstijven in de koelkast.

Tip

Versier de glaasjes met een takje van de kerstboom of een rozemarijntakje, en bestrooi met poedersuiker.

Ja, je kunt deze mousse invriezen. Het is belangrijk om het dessert in een afgesloten bakje te bewaren en langzaam te laten ontdooien in de koelkast voordat je het serveert.