Oesters met 4 toppings

  • 20min
  • 12 stuks
  • Easy

Ingrediënten

12 oesters, creuses

Toppings :
Zoet: 1 kleine Jonagold appel – paar takjes platte peterselie – peper van de molen
Zuur: 1 sjalot – 2 takken rode bessen – sap van 1 limoen – 1tl korianderzaad, geplet -peper van de molen
Bitter: pompelmoes – sesamolie – zwarte peper
Zout: zeekraal – zalmeitjes – zure room –  peper

Bereidingswijze

Open de oesters.  Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk sap in de oester blijft en dat er geen stukjes schelp in achter blijven.  Hou ze koel in de koelkast, bedekt met nat keukenpapier.

Zoet: Snij de appel in zeer fijne brunoise. Leg een tl brunoise op de 3 oesters en werk af met de blaadjes peterselie en peper van de molen.

Zuur: Plet de rode bessen in een kommetje. Snij de sjalot in fijne sneetjes en voeg toe.  Meng er het sap van 1 limoen bij en 1 tl geplette korianderzaadjes. Werk af met peper van de molen.

Bitter: Verwijder de schil van de pompelmoes zo goed mogelijk, en snij er dan de partjes uit, zodat je enkel het roze vruchtvlees overhoudt. Leg een partje op elke oester, werk af met sesamolie en zwarte peper van de molen.

Zout : Leg op 3 oesters een tl zalmeitjes, een tl zure room, een klein takje zeekraal en werk af met peper van de molen.

Het is het beste om oesters zo vers mogelijk te serveren. Je kunt de oesters van tevoren openen en op ijs bewaren, maar voeg de toppings pas toe vlak voor het serveren om ervoor te zorgen dat ze hun frisheid behouden.

Ja, Valentijnsoesters worden meestal rauw geserveerd. Dit behoudt hun verse, zeeachtige smaak en textuur. Zorg ervoor dat de oesters vers zijn en koel ze goed voordat je ze serveert.