Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten en bloemkool met granaatappel
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 g Sint-Jacobsvruchten
¼ bloemkool
1 limoen
½ granaatappel
¼ bos koriander
Peper en zout
Vinaigrette:
1 limoen
½ granaatappel
2 el rijstazijn
4 el olijfolie
Piment d’Espelette
Zout
Bereidingswijze
Maak de vinaigrette: pers het sap van de halve granaatappel in een fruitpers. Meng 2 eetlepels van het sap met het limoensap, het zout en de piment d’Espelette, en roer de olijfolie eronder.
Snij met een mandoline flinterdunne sneetjes bloemkool. Snij met een scherp mes fijne sneetjes van de Sint-Jacobsnoten en vooraf geschilde limoen.
Dresseer op een grote schotel, of direct op de 4 bordjes. Strooi er granaatappelpitten over en leg er de korianderblaadjes tussen.
Besprenkel met vinaigrette, peper en zout. Tast onmiddellijk toe. Je kan de vinaigrette ook apart serveren, zodat iedereen er naar smaak kan toevoegen.
Tip
Om het snijden van de Sint-Jacobsvruchten makkelijker te maken, kan je ze 1 uur ervoor in de diepvriezer steken om ze te verstevigen.
Partners
In samenwerking met Delhaize
Nee, Sint-Jacobsvruchten kunnen rauw worden gegeten, dus je hoeft ze niet eerst te bereiden.
Ja, je kunt de plakjes Sint-Jacobsvruchten en bloemkool van tevoren snijden en ze op het bord schikken voordat je ze serveert.
Ja, dit gerecht is perfect als voorgerecht of als licht hoofdgerecht.