Creamy Dirty Iced Matcha Latte

Favorieten

5min

Een Dirty Matcha is eigenlijk een matcha latté waar je een shot koffie aan toevoegt om hem lekker dirty te maken – maar dan in de positieve zin! Je kan hem zowel warm als op ijsdrinken. Ik maak een creamy Dirty Matcha Latte waarbij ik de matcha opklop met melk én een beetje room vooreen extra romig effect. Daarna gaat alles op ijs, met nog een shot koffie naar keuze erbovenop. Echt genieten! Met mijn KitchenAid koffieapparaat kan ik echt gaan freewheelen enmijn koffie personaliseren – denk aan smaakintensiteit, hoeveelheid water en sterkte. Dat maakt het perfecte geniet momentje nóg beter. Zeker in de namiddag, als ik een klein dipje voel aankomen, is zo'n frisse Dirty Matcha dé ideale oppepper! Lees mee en ik toon je stap voor stap hoe je een perfecte Dirty Matcha maakt. Let’s go!

Een Dirty Matcha is eigenlijk een matcha latté waar je een shot koffie aan toevoegt om hem lekker dirty te maken – maar dan in de positieve zin! Je kan hem zowel warm als op ijsdrinken. Ik maak een cr ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

Voor de creamy matcha basis:
1 koffielepel kwalitatieve matchapoeder 
15 milliliter melk 
50 milliliter room 
Een paar druppels vanille-essence (optioneel) 

Voor de opbouw 
IJsblokjes 
80 milliliter melk (koemelk of plantaardig naar keuze) 
1 shot espresso, ristretto of dubbele espresso (afhankelijk van je voorkeur) 

Voor de creamy matcha basis:
1 koffielepel kwalitatieve matchapoeder 
15 milliliter melk 
50 milliliter room 
Een paar druppels vanille-essence (optioneel) 

Voor de opbouw 
IJsblokjes 
80 milliliter melk (koemelk of plantaardig naar keuze) 
1 shot espresso, ristretto of dubbele espresso (afhankelijk van je voorkeur) 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  • Klop de matchapoeder samen met 15 milliliter melk en 50 milliliter room op. Gebruik hiervoor een matcha-kwastje of een melkopschuimer voor een luchtig, schuimig effect. 
  • Giet deze romige matchabasis onderaan in een groot glas. 
  • Vul het glas tot driekwart met ijsblokjes. 
  • Vul het melkreservoir met melk. Kies voor opgeschuimde melk. 
  • Voeg daarna 80 milliliter opgeschuimde melk toe of meer. 
  • Tot slot kies je jouw favoriete shot espresso of ristretto en gaat hij langzaam over het ijs en de melk. 
  • Roer kort, steek er een rietje in en geniet van het heerlijke samenspel van smaken én het zachte gerinkel van ijsblokjes. 

Tips

  • Voor een volledig plantaardige variant gebruik je zowel plantaardige melk als plantaardige room. 
  • Liever wat zoeter? Voeg een scheutje vanille- of ahornsiroop toe aan de melk vóór het opschuimen. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met: Partner logo