Dubbele Cheese Smashburger met Kimchi Mayonaise

Favorieten

30min

Medium

Smashburgers zijn gewoonweg onweerstaanbaar! Door een gehaktbal plat te drukken in de pan, ontstaan er heerlijke krokante randjes. Gebakken ui en smeltende cheddar maken het helemaal af. Ik maak de zachte hamburgerbroodjes [link] zelf, want dat maakt écht het verschil! 

En dan de saus… én flinterdunne frietjes – mega belangrijk om de smaakervaring compleet te maken! 

Smashburgers zijn gewoonweg onweerstaanbaar! Door een gehaktbal plat te drukken in de pan, ontstaan er heerlijke krokante randjes. Gebakken ui en smeltende cheddar maken het helemaal af. Ik maak de za ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Voor de burgers 

4 zachte hamburgerbroodjes
400 g gemalen rundvlees 
400 g gemalen kalfsvlees 
150 g gerookt spek 
1 tl muskaatnootpoeder 
Peper en zout 

Toppings 

1 grote rode ui 
8 sneetjes cheddar 
½ krop ijsbergsla 

Kimchi mayonaise 

250 g verse mayonaise
1 à 2 el kimchi
Zeste van 1 limoen 

Voor de burgers 

4 zachte hamburgerbroodjes
400 g gemalen rundvlees 
400 g gemalen kalfsvlees 
150 g gerookt spek 
1 tl muskaatnootpoeder 
Peper en zout 

Toppings 

1 grote rode ui 
8 sneetjes cheddar 
½ krop ijsbergsla 

Kimchi mayonaise 

250 g verse mayonaise
1 à 2 el kimchi
Zeste van 1 limoen 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Voorbereiding: Hak het spek fijn en meng het met het gehakt, muskaatnoot, peper en zout. Verdeel in 8 gelijke porties en rol er balletjes van. 
  2. Ui snijden: Snijd de rode ui met een mandoline in superdunne ringen. 
  3. Smashburgers bakken: Verhit een grote pan of een teppanyaki-plaat en smeer licht in met boter. Maak 8 hoopjes ui in de pan, leg er een gehaktbal op en smash plat met een spatel. 
  4. Cheddar laten smelten: Draai de burgers om zodra ze een krokant korstje hebben en leg er meteen een sneetje cheddar op. Bak tot de kaas gesmolten is. 
  5. Broodjes roosteren: Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verwarm ze 2 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. 
  6. Kimchi mayonaise maken: Meng de mayonaise met kimchi en limoenzeste. 
  7. Burgers samenstellen: Smeer de broodjes in met kimchi mayo, leg er een blaadje ijsbergsla op, gevolgd door twee smashburgers per broodje. Voeg extra saus toe en dek af met het bovenste broodje. 
  8. Serveren: Serveer direct met extra saus en fijne frietjes 

Tips

Gebruik een stevige spatel om de burgers écht goed plat te drukken. Hoe dunner, hoe krokanter! 

Maak de kimchi mayonaise op voorhand, zodat de smaken beter kunnen intrekken. 

Combineer met dunne, krokante frietjes voor de ultieme burgerervaring. 

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.