Gebakken vijgenhapjes
Snijd het bladerdeeg in reepjes van ong een grote 2cm, maak inkepingen langs 1kant van ong 1cm.
Snijd vijgen open in viel maar nog aan elkaar, duw ze wat open
Rol de vijgen in de lengte aan hun onderkant in het bladerdeeg. Zet de vijgjes in een mooie grote ovenschaal en stop er een blokje kaas in.
Voeg een takje rozemarijn toe, kruid met peper & zout en werk af met een lepeltje honing.
Besprenkel de vijgen met olijfolie en een handje amandelschilfers.
Cambozola kroketjes
Verdeel de kaas in sneetjes van ongeveer 1 cm. Snijd ze in gelijke blokjes (de grootte van een kroket ongeveer)
Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei, en als laatste door paneermeel of panko.
Frituur in hete olie of bak in een pannetje met 1 cm olie tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
De plank opmaken
Leg de warme vijgenhapjqes op een grote plank.
Verdeel de cambozola kroketjes erbij en garneer met blaadjes peterselie/bieslook. Leg daarbij een kommetje met de rode bietchutney.
Werk je plank af met noten, olijfjes, druifjes, crackers en augurkjes met hesp.
Alles samen op tafel, en dan: genieten maar!