Snack Platter met blauwe kaas in bladerdeeg

Favorieten

45min

Medium

Awel, mannekes, dit is zo’n aperitiefschotel die iedereen rond de tafel stil krijgt. Romig, krokant, zoet, zout – alles samen op één plank. Je maakt er een klein feestje van met die gebakken vijgen in bladerdeeg, goudbruine cambozola kroketjes en de heerlijke chutney!Nog wat extra’s krokantjesom af te werken en genietmaar. Perfect voor een gezellig aperitief!

Awel, mannekes, dit is zo’n aperitiefschotel die iedereen rond de tafel stil krijgt. Romig, krokant, zoet, zout – alles samen op één plank. Je maakt er een klein feestje van met die gebakken vijgen in ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 5P

Voor de vijgenhapjes (6 stuks)
6 vijgjes
1 plak bladerdeeg (ca. 10 x 15 cm)
6 blokjes cambozola kaas (romige blauwe kaas)
6 takjes rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
6 tl honing
Handvol amandelschilfers
Peper & zout
Voor de cambozola kroketjes
150 g cambozola kaas, in blokjes van 1 x 2 cm
1 kommetje bloem
1 ei, losgeklopt
1 kommetje Paneermeel of panko
Olie om te frituren
Voor de afwerking van je plank
Een handvol noten (walnoten, hazelnoten, …)
Olijfjes
Druifjes
Crackers of broodchips
Kleine augurkjes met een plakje hesp errond ...;


Een handvol noten (walnoten, hazelnoten, …)
Olijfjes
Druifjes
Crackers of broodchips
Kleine augurkjes met een plakje hesp errond ...;

Leaf
Make it veggie!

Laat de hesp bij de augurkjes weg. Voeg extra olijven, gegrilde groenten, of tapenade toe voor een volledig vegetarische snackplank. Kies een vegetarische camembert of andere zachte kaas indien je geen cambozola wil gebruiken.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
Gebakken vijgenhapjes

Snijd het bladerdeeg in reepjes van ong een grote 2cm, maak inkepingen langs 1kant van ong 1cm.

Snijd vijgen open in viel maar nog aan elkaar, duw ze wat open

Rol de vijgen in de lengte aan hun onderkant in het bladerdeeg. Zet de vijgjes in een mooie grote ovenschaal en stop er een blokje kaas in.

Voeg een takje rozemarijn toe, kruid met peper & zout en werk af met een lepeltje honing.

Besprenkel de vijgen met olijfolie en een handje amandelschilfers.

Cambozola kroketjes

Verdeel de kaas in sneetjes van ongeveer 1 cm. Snijd ze in gelijke blokjes (de grootte van een kroket ongeveer)

Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei, en als laatste door paneermeel of panko.

Frituur in hete olie of bak in een pannetje met 1 cm olie tot ze goudbruin zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier.

De plank opmaken

Leg de warme vijgenhapjqes op een grote plank.

Verdeel de cambozola kroketjes erbij en garneer met blaadjes peterselie/bieslook. Leg daarbij een kommetje met de rode bietchutney.

Werk je plank af met noten, olijfjes, druifjes, crackers en augurkjes met hesp.

Alles samen op tafel, en dan: genieten maar!

Tips

  • Gebruik verse vijgen van goede kwaliteit – ze geven het meeste smaak.
  • Paneer de kroketjes gerust op voorhand en bewaar ze koel tot het bakmoment.
  • Voeg eventueel extra chutney of een vijgenconfituur toe voor wie houdt van extra zoet.
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo