Ajuinsoep met kaastoast
Een hartverwarmende bouillon met gekarameliseerde ui en een krokante en smeuïge kaastoast die erin smelt. Jongens jongens, een echte ajuinsoep dat kan toch smaken! Laat die koude dagen maar komen, dit helpt je erbovenop, een echte power soep!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 grote gele ajuinen
1 klont boter
1 el koolzaadolie
1 goeie tak tijm
3 blaadjes laurier
2 l smaakvolle kippenbouillon
1 el balsamicocrème
Peper en zout
½ bot gehakte peterselie
1 stokbroodje
150 g gemalen Gruyère-kaas
Bereidingswijze
Laat de boter en olie smelten in een hoge pot.
Pel de uien, snij doormidden en snij in fijne schijfjes, voeg toe in de pot samen met laurier en tijm.
Laat het een 10-tal minuten of langer bakken tot de ajuin mooi begint te kleuren.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, proef, kruid met peper, zout en balsamico azijn.
Laat nog een 5-tal minuten verder sudderen.
Snij het stokbrood in sneetjes, leg ze op en bakplaat en bedek ze royaal met de gemalen kaas.
Zet je oven op grillstand en grill 5 à 8 min. tot kaas mooi gesmolten en gekleurd is.
Schep een kommetje ajuinsoep uit en leg er 1 of 2 toastjes op en werk af met fijngesneden peterselie.
Nestel je in de zetel en geniet!
Ajuinsoep kan tot 3-4 dagen bewaard worden in de koelkast. Je kan ajuinsoep ook invriezen. Het blijft tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Ja, je kan de kaastoast vervangen door gewoon brood.