Butternutsoep met tartufata en hazelnoten

  • 45min
  • 12 porties
  • Easy

Ingrediënten (voor 12 porties)

250 g vruchtvlees van butternut pompoen
2 wortelen
½ zoete ui
3 el geroosterde hazelnoten
1 el zure room
2 bolle el Philadelphia Original
7,5 dl groentebouillon
20 g boter
1 pot tartufata (80 g)
1 el tomatenconcentraat
1 teentje knoflook
1 afgestreken kl curry
Peper en zout

Bereidingswijze

Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Fruit ze 5 min in een stoofpan met de gesmolten boter. Bestrooi met curry; meng 1 min en voeg dan de butternut in blokjes toe, samen met de wortelen in schijfjes. Fruit 5 min en voeg het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Laat 10 min rusten en mix fijn; breng verder op smaak.

Meng de Philadelphia, de zure room en de tartufata. Hak de hazelnoten grof.

Giet de soep in kleine kopjes; werk ze af met de tartufata crème en de hazelnoten. Dien warm op.

Tip

Als je bio butternut en wortelen gebruikt, hoef je ze niet te schillen.

Partners

In samenwerking met Delhaize.

Ja, deze soep kan worden ingevroren. Laat de soep afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte container in de vriezer. Ontdooi de soep voor gebruik en warm het op laag vuur op in een pan.

Ja, deze soep kan van tevoren worden gemaakt en opgewarmd. Bewaar de soep in de koelkast en warm het op laag vuur op in een pan.