Cocktail van grijze garnalen in een nieuw jasje

Ingrediënten (voor 6 personen)

450 g gepelde grijze garnalen
3 eieren
3 witloofstronkjes
1 ½ avocado
2 appelen
2 rode pompelmoezen
1 komkommer
100 g veldsla
3 citroenen
3 el olijfolie

Voor de cocktailsaus:
3 el Griekse yoghurt
3 el cognac
1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
3 el ketchup
6 el verse mayonaise
Peper en zout

Bereidingswijze

Doe de eieren in een steelpan met kokend water en reken 5 min kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Dompel ze meteen in koud water.

Meng alle ingrediënten voor de saus.

Schil de pompelmoezen à vif en snijd ze in schijfjes. Snijd de appelen in kleine plakjes. Snipper de witloofstronkjes.

Snijd de komkommer in 3 en snijd elk stuk vervolgens in 4 partjes. Rooster ze aan alle kanten in een hete grillpan. Snijd de avocado’s in 8 en de citroenen in 2; rooster ze ook.

Pel de eieren. Verdeel de veldsla, de witloofstronkjes, de pompelmoezen, de avocado’s, de komkommer, de appelen en de citroenen over de borden. Besprenkel met een scheutje olijfolie, voeg de grijze garnalen en ½ zachtgekookt ei per persoon toe. Serveer en geef er de saus apart bij.

Tip

Week de gesnipperde witloofstronkjes 5 min in koud water, laat ze dan uitlekken en drogen. Zo vermijd je dat ze zwart verkleuren.

Partners

In samenwerking met Delhaize.