Chocomousse

  • 1u opstijven - 30min
  • 6P
  • Easy

Chocomousse! Het populairste dessert ever bij ons thuis! Yep, devoted chocolovers right here! Een glaasje gevuld met puur romige luchtige chocolade zaligheid. Hiervan krijg je toch echt een gelukkig gevoel. Ohh love it, wie nog??

Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)

300 g koude slagroom
150 g donkere chocolade min 70% cacao
2 el honing
3 grote eieren
Snuifje zout

Cacaopoeder om af te werken

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie, laat wat afkoelen. De chocolade mag zeker niet te warm zijn, maar ook niet te koud.

Klop de slagroom lobbig op.

Klop de dooiers schuimig met de honing en roer dit onder de gesmolten chocolade.

Roer in dit mengsel de slagroom onder in 2 keer.

Klop het eiwit stijf met snuif zout en meng dit als laatste voorzichtig onder elkaar tot een homogene massa.

Verdeel de chocomousse in glaasjes en laat min 1u opstijven in de koelkast.

Werk af met wat cacaopoeder.

Chocomousse kan ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden, zolang het in een luchtdichte verpakking zit. Het wordt aanbevolen om het niet langer dan 3 dagen te bewaren vanwege de aanwezigheid van rauwe eieren en room. Je kan het ook invriezen.

Je kan elke soort chocolade gebruiken die je lekker vindt, zoals melkchocolade, pure chocolade of witte chocolade. Het is belangrijk om chocolade van goede kwaliteit te gebruiken, omdat dit een groot verschil maakt in de smaak van de chocomousse.

Au bain marie is een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het in een kom of pan te plaatsen die in een andere pan met heet water wordt geplaatst. Hierdoor wordt het gerecht gelijkmatig verhit en voorkomt het dat het gerecht te snel verbrandt of kookt. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor delicate gerechten, zoals chocolade of sauzen die gemakkelijk kunnen schiften of verbranden.