Veggie Martino

Deze vegetarische Martino is heerlijk beleg voor op de boterham, maar staat ook niet mis als dip op een feestje. Wedden dat iedereen van deze schattige egel wil proeven?

Ingrediënten

Voor de Martino
3 jonge wortelen
400 g kikkererwten (uit glas)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel tabasco
2 eetlepels worcestershiresaus
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 eetlepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels water
1 eetlepel mayonaise
peper en Maldon zeezout

Voor de afwerking
platbrood
1 rode ui
1 witte ui
1 grote augurk
2 kappertjes

Instructies

Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Kook of stoom ze gaar.

Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze en doe ze met de wortelen in een blender.

Voeg de kurkuma, de tabasco, de worcestershiresaus, de olijfolie, de tomatenpuree, de mosterd, het paprikapoeder, het water en de mayonaise toe. Kruid met peper en zout.

Mix tot een smeuïge hummus.

Verwarm het platbrood in een grilltoestel, toaster of wafelijzer.

Snijd de uien in fijne reepjes.

Snijd de augurk in smalle reepjes.

Lepel de Martino op een bord in de vorm van een druppel en trek met een vork over de vorm.

Steek de kappertjes in de punt van de druppel voor de ogen van de egel.

Steek de reepjes ui en augurk in de Martino voor de stekels van de egel.