Volkorenpasta met oesterzwam, bloemkool (en chipolata)

Een zalige pasta schotel met 3 soorten groenten om met het ganse gezin van te genieten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

350 g volkoren pasta
500 gr oesterzwammen
1 el boter
peper en zout
1 bloemkool
300 g zure room
peper en zout
600 g chipolata
1 el boter
2 witloofstronkjes
150 g parmezaan schilfers

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in stukken en stoom gaar, doe ze in een grote pot en plet ze grof.

Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.

Bak de chipolata’s gaar in klont boter, bewaar op een bord, giet vet af, bak in dezelfde pan de oesterzwammen, kruid met peper en zout.

Kook de pasta gaar in een ruime pot met kokend gezouten water, giet af.

Meng de pasta onder de bloemkool met een soeplepel van het kookvocht, doe er ook een deel van de kaas bij, meng goed en giet uit in je mooiste schotel.

Dresseer er de chipolata en oesterzwammen over.

Snij het witloof fijn, spoel onder koud water.

Afwerking

Werk de schotel af met de drooggedepte witloof slierten en parmezaan schilfers.

Zet de schotel als een echte ‘la mamma‘ op tafel en schep uit.

Tip

Chipolata’s zijn een lekker extraatje in deze schotel, maar laat ze gerust weg, er zitten al keiveel vezels en 3 verschillende groenten bij.

Heb je nog over, warm volgende dag op en serveer met een extra slaatje, zal ook zeker smaken.

Partners