Ballekes in tomatensaus met pasta, spinazie en gegratineerde mozarella
Een heerlijke ovenschotel met ballekes , tomatensaus, spinazie en rucola, overdekt met gegratineerde mozzarellakaas , ohhh dat is genieten!
Ingrediënten (voor 4-5 personen)
Ballekes :
800 gr. varkens-/rundsgehakt
1 grote ajuin, fijngesneden
pezo
¼ bot peterselie fijngesneden
Saus :
2 tenen look
1 sjalot
250 gr. trostomaatjes doormidden gesneden
700 gr. passata
500 gr. gekookte pasta naar keuze
1 bot basilicum
100 gr. spinazie
100 gr.rucola
250 gr. sneetjes mozzarella kaas
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de ballekes onder elkaar.
Doe olijfolie in een pan (ovenvast) en rasp er de looktenen over.
Doe er de fijngesneden sjalot bij.
Zet op het vuur en laat zachtjes stoven.
Rol de ballekes en bak ze samen met de sjalot en de look. Draai om en roer regelmatig door de sjalotten en de look.
Voeg tomaatjes en passata toe, roer, laat 5 min sudderen.
Bedek met pasta, de blaadjes van de basilicum, spinazie en rucola.
De schotel helemaal overdekken met de sneedjes mozzarella
Bak 15 min op 200°.
Ja, je kunt de gehaktballen vervangen door vegetarische opties zoals vegetarische balletjes of tofu.
Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het dan op laag vuur voordat je het serveert.
Ja, je kunt dit gerecht invriezen. Laat het volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte container in de vriezer bewaart.
Ja, je kunt dit gerecht serveren met brood om de saus op te dippen.