WEBSHOP MUST HAVES
Cannelloni met zalm, ricotta en spinazie
Ingrediënten (4 personen)
olijfolie
12 pastabuisjes voor cannelloni
200 g fontina of mozzarella
De vulling
olijfolie
300 g spinazie
nootmuskaat
200 g gerookte zalm
½ bosje basilicum
400 g ricotta
peper en zout
De romige tomatensaus
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
400 g trostomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 takje tijm
1 blaadje laurier
150 ml room
peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de vulling. Verhit wat olijfolie in een pot, voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie van het vuur en snijd hem heel erg fijn. Snijd ook de zalm en het basilicum heel erg fijn, zodat je de cannelloni gemakkelijk zult kunnen vullen. Houd enkele blaadjes basilicum apart.
Doe de ricotta in een kom en kruid met peper en zout. Meng de spinazie, de zalm en het basilicum eronder. Doe het ricottamengsel in een spuitzak.
Maak de romige tomatensaus. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de knoflook aan. Snijd de tomaten in fijne blokjes en voeg ze toe. Voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurier toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Haal de saus door een roerzeef en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Spuit de vulling in de pastabuisjes en leg ze in de ovenschaal. Giet de romige tomaten- saus erover. Zorg ervoor dat de buisjes helemaal bedekt zijn, anders worden ze niet goed gaar. Rasp de fontinakaas erover.
Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar de cannelloni afgedekt in de koelkast en bak het opnieuw in de oven voordat je het serveert.
Een simpele salade met een vinaigrette of gebakken groenten zoals asperges of champignons passen goed bij dit gerecht.
Een lichte tomatensaus of een romige bechamelsaus passen goed bij dit gerecht.
Ja, je kunt de zalm vervangen door tonijn, kabeljauw of een andere stevige vissoort. Je kunt dit gerecht ook maken zonder vlees of vis door simpelweg de zalm weg te laten en de hoeveelheid spinazie en ricotta te verhogen.