Aperitiefglaasjes met radijs, watermeloen en plattekaas

  • 4-8P
  • Easy

Plattekaas met radijsjes blijft een topcombo als aperitiefhapje, maar in dit recept voegen we er net nog een tikkeltje extra aan toe. Gekruide plattekaas met de pittige en zoete toets van radijs en watermeloen, afgewerkt met gezouten krokante ham geserveerd in een leuk aperitiefglaasje, dat is altijd scoren! 

Ingrediënten

1 bot radijzen
350 g volle plattekaas
Peper & zout
4 lente-uitjes zeer fijngesneden
8 sneetjes Ganda ham
Zachte olijfolie
¼ stuk watermeloen
½  komkommer  

Bereidingswijze

Leg de sneetjes Gandaham op een bakplaat met bakpapier, bak ze 10 à 15 min krokant in oven van 175°, laat rusten op keukenpapier.  

Was de radijsjes, snij de steel af en snij ze in 4. 

Snij de komkommer in sneetjes en dan in fijne reepjes en verdeel ze op de bodem van de glazen, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. 

Meng de plattekaas met peper van de molen, een snuifje zout en de helft van de fijngesneden lente-ui. Verdeel met een lepel een eerste bodemlaagje over de glazen. 

Vul elk glas aan met een laagje krokante ham.  

Snij watermeloen in blokjes, verwijder de pitten en verdeel in de glaasjes samen met de radijzen, besprenkel weer met wat olijfolie en de rest van de lente-ui.  

Werk af met een radijs, watermeloen en krokante ham.  

Serveer onmiddellijk, anders wordt de ham vochtig en zacht. 

Je kan alles op voorhand klaarmaken, maar wel à la minute dresseren.   

Het is het beste om dit gerecht kort voor het serveren te maken, zodat de ingrediënten knapperig blijven. Je kunt het eventueel een uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.