Chicon gratin sandwich

  • 15min
  • 4p
  • Easy

Ja, je leest het goed! Al het beste van witloof in hespenrolletjes en kaassaus tussen een sandwich! Witloof wordt er zowel gekarameliseerd als rauw tussen gestoken, hesp natuurlijk en dan kaassaus en gemalen kaas, als dat geen goddelijke sandwich is!

Ingrediënten (4 personen)

8 dikke sneden wit boerenbrood
8 sneetjes meesterlijk ham
4 dikke stronken witloof
100 g zachte boter
300 g kaassaus
250 g gemalen emmentaler kaas

Bereidingswijze

Snij 1 witloof in fijne lange reepjes en spoel onder koud water, dan verkleuren ze niet. Snij de 3 witloof stronken heel fijn en stoof ze aan in de boter, laat ze verder kleuren, roer af en toe en bak tot mooi gekarameliseerd.

Smeer intussen de 8 sneetjes brood langs 1 kant in met boter, draai om op een plank en smeer de andere kanten royaal in met de kaassaus. Bestrooi 4 sneetjes met een beetje gemalen kaas, en 2 sneetjes hesp. Verdeel daarop het gekarameliseerd witloof en het rauw witloof leg de sneden brood met kaassaus naar beneden erop.

Leg in een koekenpan en laat zachtjes 3 à 4 min bakken tot het brood mooi getoast en gekleurd is. Draai ze om en bak andere kant op dezelfde manier. Verdeel nu de rest van de kaas bovenop de 4 sandwiches en gratineer 4 à 5 min in de oven op grill-stand.

Tip

Je kan elke gemalen kaas gebruiken behalve mozzarella, is iets te flauw van smaak, maar dus wel emmental kaas, comté, gouda kaas of geitenkaas. Wil je het avontuurlijker, dan kan blauwe kaas ook!

Je kan gebakken toast afgedekt in koelkast bewaren of invriezen en ontdooien in de koelkast, en nadien opwarmen in de oven. De sandwiches kan je op voorhand klaarmaken en afgedekt in de koelkast opzij houden.

Partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.