Chocoladetaart

  • 60min
  • 6P
  • Next level

Zachte chocolade biscuit overgoten met een gulzige chocolade ganache, ja! Deze zalige chocolade bom zal de chocoholics heel gelukkig maken, ik zweer het je! Hij is trouwens ook glutenvrij.

Ingrediënten (voor 6 personen)

Ganache:
120 ml room
1 el honing
250 g donkere chocolade min 70% cacao in fijne stukjes
65 g zachte boter

Amandel chocolade biscuit:
190 g amandelbloem
40 g cacaopoeder
6 g bakpoeder
2 g zout
240 ml maple/ahorn siroop
4 eieren
25 ml koolzaadolie

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten onder elkaar en klop los tot er geen klonters meer zijn.

Klop de eieren met de maple siroop op (5min) tot een luchtige massa.

Meng er voorzichtig de droge ingrediënten en olie onder.

Vet je bakvorm in en giet er het mengsel in.

Bak 30 à 35 min aan 175°.

En 10 min aan 150°.

Laat volledig afkoelen.

Kook de room en honing kort op.

Giet over de chocolade en meng tot een gladde massa, meng er als laatst de boter door en roer tot een blinkende massa.

Leg de biscuit op een rooster en giet er de chocolade over.

Laat even uitlekken en zet op een bord of een taartstaander.

Ja, je kunt de chocoladetaart van tevoren maken en deze bewaren in de koelkast voordat je deze serveert.

Ja, je kunt de chocoladetaart invriezen en deze later ontdooien en op kamertemperatuur laten komen voordat je deze serveert.