Choron saus
Choron saus is een getomateerde béarnaise saus. Zeer lekker bij een entrecote of steak, maar ook top op gegrilde groenten of bij gebakken vis. Als je béarnaise saus kan maken dan fix je deze ook makkelijk en snel, zeker doen!
Ingrediënten
Verse béarnaise saus
2 grote tomaten
1 el tomatenconcentraat
1 sjalot
Peper van de molen
Fleur de sel
1 klontje boter
Bereidingswijze
Schil de sjalot en snij fijn. Emondeer de tomaten: Snij tomaat in 4, snij vruchtvlees weg (doe in sla of soep) en snij de tomaat in blokjes.
Laat de klont boter smelten in steelpannetje en laat sjalot aanstoven zodat hij zacht is, voeg de tomatenblokjes toe, hou een eetlepel ongeveer opzij voor op einde, en roer er stevig de tomatenconcentraat door. Kruid met peper en zout. Laat enkele minuten pruttelen. Voeg deze mengeling en de rauwe blokjes tomaat bij de béarnaise saus, klop er goed onder en serveer onmiddellijk.